lördag 16 februari 2013

Nöjen vid fest


För fest

Benidorm är bokstavligen staden som aldrig sover!
Det är fest dag och natt. När barnfamiljerna går till stranden på morgonen kan man se en och en annan partynisse som är påväg hem.

En spansk tradition bland ungdomar är något som kallas "el botellon", som innebär att man samlas en grupp av människor dricker på offentlig plats. Det är härligt för att man hittar alltid något skönt gäng, allt från på stranden till parkeringar.

Förutom en rad  så av trevliga barer så finns det lite mer "party-områden".
Det är undermedvetet indelat i något som kallar "den spanska hörnan" och " den engelska höran".
På den spanska hörnan är det många spanska turister från hela landet. Mycket av musiken är inriktat på House, Lounge och spansk stil. Några av de spanska klubbarna är: Penelope och KM.
Den engelska hörnan består till mestadels av turister från hela världen. Mycket av musiken är inriktad på RnB and Hip Hop. Några av de mest berömda klubbarna där är Bahamas and Beachcomber.






Nedan ser du en karta över avståndet mellan våra lägenheter och den engelska hörnan. Det ligger otroligt nära och det är alltid liv och stoj på gatan utanför lägenheterna.






Det finns även betydligt större klubbar som ligger ca 10 min från Benidorms innerstad. Där kan man till och med hitta en pool inne i klubben! Se bilderna nedan.





Karolin

benidorm.2apartments@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar